Udgivet man d. 29. maj 2017, kl. 13:20

På kirkegården i Holbøl hersker der for tiden stor aktivitet. - Ikke mindst pga. forårets komme.

Blomster skal plantes, græsset skal slås igen efter en lang vinterpause og ukrudtet skal holdes nede. Der er dog et større projekt som nu er blevet sat i gang. Det er en omlægning af kirkegården som efterhånden er blevet nødvendigt p.g.a. at folks ønsker og vaner har ændret sig. Der er flere og flere som vælger at blive brændt og nedsat i en urne og det kræver ikke så meget plads og fredningstiden er heller ikke så lang. Flere vælger også at slette deres familiegravsteder efter den første fredningstid, fremfor at forlænge perioden. Den familiære tilknytning til ens hjemsogn er ikke så tætte mere .Dette sker ikke kun i Holbøl sogn men over hele landet. I flere af vore nabosogne har man allerede været i gang med omlægning af kirkegårde i et par år.
I Holbøl har vi haft en lokal havearkitekt til at hjælpe os med at udarbejde en kirkegårdsplan som netop tager hensyn til fremtidens krav. Det er en større proces som kommer til at række 30 – 40 år ind i fremtiden. Vi har også gjort brug af Stiftets kirkegårdskonsulent, så nu er vi klar til at gå i gang. Hvis man som besøgende/pårørende kommer på besøg på kirkegården fremover, skal man ikke blive forskrækket, hvis der i forbindelse med arbejdet ser lidt uoverskueligt og anderledes ud
nogle steder hvor omlægningen er begyndt. Personalet gør alt for at det skal foregå glidende og så problemfrit som muligt. Dette er også menighedsrådets indstilling . Så har man spørgsmål til arbejdet opfordrer vi til , at man henvender sig til graverpersonalet eller menighedsrådet for at få en snak og en orientering.
ALTING ENDER GODT, - også omlægningen af Holbøl kirkegård!
Hilsen fra Per Ihle, formand for menighedsrådet